KS: Kulturno-sportski centri prigradskih općina ponudit će više sadržaja iz kulture

Direktori kulturno-sportskih centara sa područja općina Hadzići,  Ilidža, Vogošća i Ilijaš razgovarali su danas s ministrom kulture i sporta KS  Samirom Avdićem i tom prilikom zatražili podršku radi unapređenja programskih sadržaja novim kulturnim, umjetničkim, obrazovnim i zabavnim programima.

“Cilj nam je da pored sportskog segmenta, koji je dominantan, u općinskim kulturno-sportskim centrima radimo i na poboljšanju programa kulture.  Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da,  u dogovoru s ministrom i u saradnji sa kantonalnim ustanovama kulture,  ponudimo neke nove sadržaje našim sugrađanima ”, kazao je direktor Kulturno-sportsko-rekreacionog centra Ilidža Haris Topalović.

Ministar Avdić je kazao kako je cilj dio sadržaja koje implementiraju ustanove kulture “premjestiti” i u navedene općine. Među tim sadržajima bi bile pozorišne predstave, koncerti, kino-projekcije, književni susreti, programi kulturno-umjetničkih društava itd.

“Kada je riječ o sportu, sve funkcioniše dosta dobro. Smatramo da postoji mnogo prostora i za implementaciju kulturnih sadržaja, a prije svega putem Pozorišta mladih, Muzičke akademije, Srednje muzičke škole,  Narodnog pozorišta, kao i  Sarajevo film festivala koji je naš brend”, istakao je ministar Avdić.

Radio AS