KS: Promocija Programa poticaja razvoja male privrede za 2022. godinu počinje 30. juna

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ove godine organizuje promociju Programa poticaja razvoja male privrede, a cilj je da informacije o pojedinačnim programima  dođu do svakog privrednika s područja Kantona Sarajevo, kao i mladih koji žele pokrenuti vlastiti posao.

Promocija ovogodišnjeg Programa, pod motom #zaposliseITi, počinje 30. juna s promocijom pojedinačnih programa za privredne subjekte, članove udruženja ABSL i Bit Alijansa kojima će biti predstavljena dva programa iz oblasti IT i inudstrije poslovnih servisa (BPO).

Nastavlja se 12. jula promocijom programa podrške mladima za osnivanje startup kompanija, u saradnji sa Startup studiom Sarajevo, gdje će mladi imati priliku upoznati se s mentorima koji će im pomoći u pripremi poslovnog plana neophodnog za prijavu na ovaj program.

Osim promocije pojedinačnih programa, ministar privrede Adnan Delić nastavit će promociju i svih drugih programa u Udruženju privrednika „Mreža“ iz Vogošće, a potom i u privrednim komorama, SERDI, općinama i svim drugim institucijama i udruženjima koja iskažu interes.

„Prošle godine smo napravili promociju kojom smo pokrili cijeli Kanton, ali nažalost opet smo imali veliki broj privrednika koji nisu na vrijeme čuli za program poticaja koji imamo u Ministarstvu. Ove godine cilj nam je doći do svakog privrednika“, naveo je ministar Delić.

Stepen realizacije prošlogodišnjeg Programa viši od 90 posto, što je najveći stepen realizacije ikad, govori da institucije vraćaju povjerenje građana i privrednika koji se prijavljuju na javne pozive. Kako je istakao ministar, to je dodatni razlog da se ove godine još aktivnije radi na promociji kako bi realizacija programa bila veća od one iz 2021. godine.

Promocija Programa male privrede bit će zastupljena na svim zvaničnim kanalima komunikacije Ministarstva i Vlade KS, a Ministarstvo je na raspolaganju za sve informacije koje mogu pomoći pri njegovoj uspješnijoj realizaciji.

Radio AS