Lejla Njemčević ostvarila odličan plasman na takmičenju u Češkoj

Foto: Bljesak.info

Bosanskohercegovačka biciklistkinja, Lejla Njemčević (29) učestvovala je na Svjetskom kupu u biciklizmu, a maraton je završila kao drugoplasirana.

Takmičenje je održano u predjelu pokrajine Moravska. Naša biciklistkinja prošla je kroz cilj samo 29 sekundi nakon prvoplasirane Vere Looser.

Vožnja je trajala 5 sati i 45 minuta na stazi koja je duga 124 kilometra. Takmičarke su vozile dva kruga. U drugom krugu šest biciklistkinja izdvojilo se od ostalih takmičarki. Ubrzo, vodstvo su činile tri biciklistkinje među kojima je bila i Njemčević.

Najveći dio vremena bila je na čelu trojca, ali je na posljednjem usponu naša biciklistkinja napravila malu grešku koja je koštala pobjede.

Sport Centar prenosi Lejlinu izjavu nakon takmičenja:

Veoma interesantno i nevjerovatno teško utrkivanje od skoro šest sati. Od samog starta išla sam na pobjedu. Ipak, ostale takmičarke nisu željele da sarađuju te sam većinu utrke provela na čelu grupe i potrošila dosta energije. Iako sam prošle godine ovdje upisala pobjedu, ne mogu biti nezadovoljna drugim mjestom. Ostala su još dva Svjetska kupa do kraja i moj cilj je odbrana titule ukupne pobjednice. Naredna utrka će biti sigurno jedna od najtežih koje smo vozili s obzirom na to da nas očekuje 5.000 metara uspona“, rekla je Njemčević.

Sljedeće takmičenje održava se krajem juna u Francuskoj kada će takmičarke voziti na stazi dugoj 100 kilometara sa 5.000 metara uspona.

Ena Kurtović