“Luda kuća” započinje ljetnu turneju na Teatarskoj sceni Jelićeve

Nakon igranja u Zagrebu, Ticinu, St. Gallenu i Luzernu, predstava ”Luda kuća” započinje ljetnu turneju 31. maja u 20 sati na Teatarskoj sceni Jelićeve na adresi Jelića 1.

Od trenutka kada je prvi put izvedena na pozornici, predstava oduševljava duhovitim dijalozima, sjajnom glumačkom ekipom i neuzaustavljivim smijehom koji je ispunio svaku dvoranu u kojoj je izvedena.

“Luda kuća” obiluje bosanskim humorom i scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi, a kroz duhovite situacije svojih protagonista oslikava svu tragikomediju našeg društva i države. Predstavlja i prikaz naše svakodnevnice, u kojem pratimo penzionera koji čeka penziju, mlade osobe koje ne vide perspektivu u BiH u nastojanju da je trajno napuste, demobilisanog borca, izbjeglicu sa svojim željama, nadanjima i strahovima…

Tekst potpisuje Edin Drljević, režiju Saša Petrović. U predstavi igraju: Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina. Scenografiju potpisuje Irfan Hozo, dizajn plakata Nina Hadžić i Admir Halilović, a tehničku realizaciju Admir Halilović.

Ova hit komedija dokazala je da dobar humor ima moć povezati ljude, a svakom izvedbom zadržava status nezaobilaznog pozorišnog iskustva.

Ako se želite prepustiti minutama smijeha i zabave, ne propustite priliku pogledati ovo sjajno komediografsko ostvarenje, koje je do sada pogledalo preko 10.000 ljudi širom BiH i Evrope. Ulaznice po cijeni od 15 KM su u prodaji putem portala Kupikartu.ba.

Radio AS