Lidl počeo gradnju svog prvog maloprodajnog objekta u Sarajevu

U sarajevskom naselju Halilovići, na spoju Devete transverzale, počela je izgradnja marketa njemačkog maloprodajnog lanca Lidl.

Trgovina se gradi na lokaciji koju je nekada koristila kompanija Energoinvest, tj. odmah uz Devetu transverzalu, čija se izgradnja privodi kraju. Izvođač radova je sarajevska kompanija EDING telecom, a rok za završetak radova prve Lidlove trgovine u Sarajevu je 18. novembar ove godine. Nedavno je u Bijeljini završena izgradnja prve Lidlove trgovine.

U Lepenici, nadomak Sarajeva, ovaj maloprodajni lanac gradi distributivni centar koji će imati 60.000 metara kvadratnih. Ovaj centar će biti nedaleko od autoputa iz pravca Sarajeva prema Mostaru.

Jedan objekat Lidl gradi i u Istočnom Sarajevu.

Prema najavama, Lidl će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine. Te trgovine bi trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30.000 stanovnika. Riječ je o ukupnoj investiciji od milijardu KM kojom će biti zaposleno 2.000 ljudi.

Njemačka kompanija je krajem 2022. u Bosni i Hercegovini povećala kapital na skoro 100 miliona KM, a već ima više od 100 radnika.

Radio AS