Maturanti iz Srbije samoinicijativno došli u Sarajevo kako bi obišli vjerske i kulturne objekte

Maturanti gimnazije “Vuk Karadžić” u Ljuboviji u Srbiji samoinicijativno su organizovali posjetu Sarajevu i tom prilikom pozvali razrednicu i profesora sociologije Marka Medića na putovanje koje je on ranije bezuspješno pokušavao organizovati.

“Glupavi pravilnici me već godinama spriječavaju da organizujem studijsko putovanje, ali to nije spriječilo učenike gimnazije da danas samoinicijativno organizuju put u ovaj grad i na njega pozovu njihovu razrednu i mene”, kazao je Medić.

On je kazao da su na časovima sociologije sa učenicima dosta pričao o religiji kao fenomenu, ali i kuriozitetu da u Sarajevu, na jednom kvadratnom kilometru možemo naći pet veoma značajnih vjerskih objekata sve tri velike monotestičke religije.

Nakon što su stigli, ističe Medić, a s obzirom na to da su ocjene zaključene, pitao ih je da iskreno kažu da li su zaista raspoloženi da slušaju sociološko-historijsko-književna predavanja ili da se odmah prepuste gastronomskim čarima, na šta su svi jednoglasno izabrali prvu opciju.

“Dovoljna nagrada za svakog nastavnika. Normalno, bilo je tu i nekoliko tura krkanja, pa sad se evo vraćamo preko Romanije sa blagom mučninom, zabrinuti da li su maturske haljine za prekosutra i dalje taman. Dragi moji, bila mi je čast maltretirati vas prethodne tri godine”, poručio je Medić svojim učenicima.

Radio AS