MUP KS i Olimpijski centar ZOI ’84 uspješno završili vježbu spašavanja sa visine na Bjelašnici

Olimpijski centar Bjelašnica i Igman saopštio je danas da su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Olimpijskim centrom ZOI ’84 u Sarajevu uspješno završili vježbu spašavanja sa visine na lokalitetu Bjelašnica.

“Specijalna policijska jedinica sektora za policijsku podršku MUP-a Kantona Sarajevo danas je u saradnji sa Službom unutrašnje zaštite KJP ZOI ’84 uspješno završila vježbu spašavanja sa visine na lokalitetu Babin Do, Bjelašnica”, naveli su iz centra.

Dodali su da je cilj vježbe spašavanje posjetilaca u slučaju prestanka rada vertikalnog transporta.

“Služba unutrašnje zaštite ZOI ’84 kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete sigurnosti naših korisnika koji borave na olimpijskoj planini Bjelašnici, te smo uspostavili i vrlo profesionalnu saradnju sa sigurnosnim i policijskim agencijama”, poručili su.

Podsjećamo, Olimpijski centar Bjelašnica i Igman saopštio je nedavno da korisnici ski centra Bjelašnica i Igman imaju priliku početi sa panoramskim razgledanjem Olimpijske ljepotice Bjelašnice.

“Lijepo vrijeme, ugodne temperature, čist zrak, miris prirode, cvrkut ptica, idealan spoj za vožnju žičarom”, saopštili su.

Radio AS