Nacrt Budžeta KS za 2023. godinu pred skupštinskim zastupnicima 8. februara

Kako je danas odlučio Kolegij Skupštine, Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu kao i Nacrt Zakona o njegovom izvršavanju naći će se pred zastupnicima 8. februara 2023. godine za kada je zakazana Četvrta radna sjednica Skupštine KS.

Na dnevnom redu iste sjednice naći će se Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji privremenog objekta radi rušenja, između Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i Tucaković Ilijaza sa druge strane, u svrhu izgradnje „IX“ transverzale – rondo u ul. Safeta Zajke, a u skladu sa Odlukom o usvajanju Okvira za otkup imovine i naknade radi realizacije projekta izgradnje gradskih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo.

Danas je Kolegij dopunio dnevni red Treće radne sjednice Skupštine KS čije je održavanje ranije zakazano za 27. januar 2023. godine . Na ovoj sjednici će se razmatrati i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za 2022. godinu sa Odlukom o njegovom izvršavanju te Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o usvajanju okvira za otkup imovine i naknade radi realizacije Projekta izgradnje gradskih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo.

Integralni Dnevni red Treće radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo dostupan je na web stranici.

Radio AS