Najavljena intenzivnija rekonstrukcija tramvajske pruge u Sarajevu

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove koji se izvode na rekonstrukciji tramvajske pruge na dionici Ilidža-Nedžarići, te sa izvođačima i nadzorom radova razgovarao o trenutnim aktivnostima.

“Dogovorili smo da ćemo jednom sedmično imati ovakve razgovore na terenu i to je već postala praksa. Za projekt ovakvog značaja važno je da svi budemo maksimalno uključeni, da imamo konstantan uvid u realizaciju aktivnosti, ali i da javnost obavještavamo o svemu što je urađeno i što se planira uraditi”, rekao je ministar Šteta.

Uz radove koje su realizovani u ranijim periodima, u proteklih sedam dana urađeni su dodatni iskopi postojećeg materijala, kao i antikorozivna zaštita na dodatnih 10 stubova kontaktne mreže.

Pored toga, kompletiran je iskop postojećeg priključka KJKP “Vodovod i kanalizacija” i odobrena je dokumentacija za materijale koji će se ugrađivati u donji stroj tramvajske pruge.

“Bitno je da se sve aktivnosti izvode prema planu, a u narednom periodu, shodno vremenskim prilikama, očekuje se intenziviranje radova, posebno kada je riječ o građevinskim iskopima, eventualnom produljenju i zamjeni postojećeg nasipa, kao i postavljanju geomembrane. Očekuje se i postavljanje novih stubova kontaktne mreže”, dodao je ministar Šteta.

Nakon toga, ministar je sa saradnicima iskoristio priliku i obišao radove na tramvajskom stajalištu u Nedžarićima.

“Dinamika radova na ovom stajalištu ide prema svim planovima, zadovoljan sam do sada urađenim, a radovi će biti završeni početkom decembra, onako kako je i predviđeno”, istakao je ministar Šteta.

O svim budućim planovima vezanim za rekonstrukciju pruge i izgradnju tramvajskog stajališta, javnost će biti blagovremeno obaviještena, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Radio AS