Nastavak projekta asfaltiranja Jukićeve ulice na Koševskom brdu

Krajem protekle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ su započeli sa pripremnim radovima za nastavak projekta asfaltiranja Jukićeve ulice na Koševskom brdu.

Pripremni radovi podrazumijevaju nivelisanje šibera i šahtova duž saobraćajnice prije postavljanja završnog sloja asfalta. Projekat asfaltiranja Jukićeve ulice finansira Općina Centar u čijem budžetu je izdvojeno nešto više od 480.130 KM.

S obzirom da je prije asfaltiranja urađena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, prva faza radova je okončana u kasnu jesen stoga je odlučeno da se ova faza projekta, koja podrazumjeva postavljanje završnog sloja asfalta sa nivelacijom postojećih šahtova, rešetki za odvod i šibera za vodu, prolongira do proljeća ove godine.

U prethodnoj fazi ovog projekta prije postavljanja prvog sloja asfalta, mašinski je uređen tamponski sloj, ugrađena je infrastruktura za odvodnju oborinskih voda te su postavljeni novi betonski ivičnjaci.

Asfaltiranju Jukićeve ulice je prethodila rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže za šta je finansijer također bila Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 788.250 KM.

Radio AS