Nepropisno parkiranje na mjesta za osobe s invaliditetom i dalje problem u Sarajevu

Nepropisno parkiranje na mjesta koja su predviđena za osobe sa invaliditetom i dalje predstavlja veliki problem u Kantonu Sarajevo, a u velikom broju slučajeva bila je potrebna i intervencija “pauka”.

Kako je saopšreno iz MUP-a KS, tokom juna 2023. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 223 prekršajna naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.

“Iz istog razloga, osam vozila je premješteno specijalnim vozilom ‘pauk’. Građane podsjećamo da je bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom zabranjeno Zakonom o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom.

“Sve učesnice i učesnike u saobraćaju pozivamo da poštuju saobraćajne propise i iskažu primjeren nivo svjesnosti za potrebe vozača s invaliditetom”, dodaju iz MUP-a KS.

Radio AS