Od subote počinju noćni radovi na mostu Ciglane

U sklopu Okvirnog ugovornog sporazuma za održavanje mostova na području Kantona Sarajevo, od subote, 04. juna 2022. godine počinju radovi na zamjeni dijelova mosta, tačnije vijadukta Ciglane, koji su potpuno oštećeni.

Radovi će biti izvođeni u noćnim satima, i to u periodu od 23:00 do 06:00 sati, kada će saobraćaj biti potpuno obustavljen, a preko dana saobraćaj će se normalno odvijati.

“Na ovom mostu došlo je do velikih oštećenja i zbog svih sigurnosnih mjera, kao i zbog njegove funkcionalnosti, odlučeno je da će se sanirati dijelovi mosta koji su skoro pa potpuno oštećeni i nesigurni. Kako se ne bi stvarale gužve u saobraćaju, radovi na sanaciji će se izvoditi noću. Naše opredjeljenje je da u svim općinama Kantona omogućimo kvalitetniji i sigurniji i javni prevoz, kao i cestovnu infrastrukturu”, rekao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Ministar je jutros sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem obišao gradilište i sa predstavnicima izvođača radova i nadzornog organa razgovarao o planu aktivnosti i planu izvođenja radova, čiji se završetak očekuje za 60 dana od dana početka radova.

Izvođač radova je kompanija “Euro-asfalt”, nadzor nad radovima vrši IG Banja Luka, a vrijednost projekta iznosti 225.415,91 KM.

 “Sigurnost građana nam je izuzetno bitna, ovaj vijadukt je jedan od prometnijih u općini Centar i vjerujem da će zamjena oštećenih dijelova uveliko olakšati saobraćanje i osigurati svima veću bezbjednost, jer sada je sigurnost ugrožena. Saradnja sa Ministarstvom saobraćaja KS nam je važna i nastavit ćemo sarađivati na svim nivoima vlasti u interesu svih naših građana”, istakao je načelnik Mandić.

Do početka radova, u toku sedmice, bit će izvršeni pripremni radovi i postavljena signalizacija, a od suote kada radovi počnu, počinje i izmjena režima saobraćaja, shodno rješenju koje je donijelo Ministarstvo saobraćaja.

Radio AS