Održan protest za Dženu Gadžun u Sarajevu: Želimo znati ko je ubio našu Dženu

Građani su se okupili u centru Sarajeva kako bi dali podršku roditeljima Džene Gadžun, ali i iskazali nezadovoljstvo zašto ovaj slučaj nije rasvijetljen više od dva mjeseca nakon smrti djevojčice. 

“Mi iz porodice nismo zadovoljni šta radi Tužilaštvo povodom ovog slučaja. Nama su ruke svezane, mi nemamo informacija povodom smrti naše Džene. Mi iz porodice tražimo ime i prezime osobe koja je odgovorna za smrt Džene”, istakao je u emotivnom obraćanju član porodice Gadžun. 

Advokat porodice Gadžun, Almin Dautbegović obratio se na početku protesta. Kazao je da nemaju dovoljno informacija iz Tužilaštva KS iz istrage o smrti djevojčice. Također je kazao da su iz medija saznali da su saslušani neki svjedoci.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo se oglasilo povodom ovog slučaja navodeći kako je do sada preduzeto više radnji dokazivanja i izdate su naredbe za vještačenja, koja su u toku. Podsjetimo, dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu. Ova vijest potresla je bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija.  

Radio AS