Završna faza izgradnje objekta na Šipu za interno raseljene i porodice u stanju potrebe

Danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli granta za sufinansiranje radova na vanjskom uređenju objekta K-78, na lokalitetu Šip, odnosno za realizaciju završne faze  Projekta “Izgradnja objekta kolektivnog stanovanja za trajno stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe”.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i v.d. direktorice Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalite, demobilizirane borce i prognane osobe Lejla Khattab, a potpisivanju je prisustvovala i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

“Sretna sam što smo uz velike napore ovaj projekt priveli kraju i što će ubrzo 24 interno raseljene porodice i porodice u stanju socijalne potrebe s područja Opštine Centar biti useljene u novoizgrađene stanove”, istakla je ovom prilikom ministrica Prvulović.

Izgradnju objekta sa ukupno 24 stambene jedinice za interno raseljene porodice i porodice u stanju socijalne potrebe finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, u saradnji sa Opstinom Centar. Ministarstvo je za izgradnju navedenog objekta do sada izdvojilo ukupno 1.800.000 KM. Također, partner na realizaciji ovog projekta je Fond KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalite, demobilizirane borce i prognane osobe.

Shodno potpisanom Ugovoru, Općina Centar će sufinansirati radove na vanjskom uređenju objekta sa 400.000 KM. Podsjećamo, prethodno je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS za izvođenje radova na vanjskom uređenju obezbijedilo finansijska sredstva u iznosu od 81.000 KM.

U narednim danima se očekuje potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na vanjskom uređenju i uvođenje izvođača radova u posao.

Radio AS