Općina Centar finansira FK Željezničar sa 45.000 KM

Danas je u prostorijama Uprave Fudbalskog kluba Željezničar upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za podršku u radu i realizaciju projekata pomenutog sportskog kluba.

Radi se o iznosu od 45.000 KM koje su obezbijeđene u budžetu Općine Centar. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić.

“Iako se sjedište ovog kluba ne nalazi na području naše općine, opredijeljeni smo da podržimo sarajevski vrhunski sport koji je najbolji ambasador našeg grada. U skladu sa našim mogućnostima i u budućnosti ćemo planirati sredstva podrške sportskim klubovima među kojima su Sarajevo i Željezničar”, izjavio je Mandić.

U ime FK Željezničar ugovor je potpisala direktorica Amira Uzunović koja se zahvalila Općini Centar na finansijskoj podršci ovom sportskom kolektivu.

“U ime FK Željezničar zahvaljujem se Općini Centar, konkretno načelniku Mandiću, svim općinskim vijećnicima i inicijatoru Jasminu Ademoviću. Željezničar ima svoje navijače u svakoj općini, ne samo u Sarajevu nego u cijeloj BiH i sasvim je opravdana želja da se podrži najpopularniji klub u državi. Posebno raduje činjenica da je Općina Centar prvi put izdvojila sredstva za FK Željezničar, koji je jedan od simbola grada Sarajevo i vrhunski brend. Transparentno ćemo Općini opravdati novčana sredstva i nadam se nastaviti uspješnu saradnju i u narednom periodu”, izjavila je Uzunović.

U ime Općine Centar današnjem potpisivanju ugovora su također prisustvovali vijećnici Općinskog vijeća Centar Jasmin Ademović, Samir Fazlić, Hidajet Porić kao i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. Vijećnik Ademović je podnio inicijativu za finansijsku podršku u radu FK Željezničar.

“Načelnik Mandić je ispunio obećanje koje je dao da će prilikom rebalansa budžeta Općine Centar izdvojiti sredstva ovom sportskom klubu. Nadam se da ćemo i u budućnosti u skladu sa našim mogućnostima nastaviti podržavati ovaj sportski klub koji iza sebe ima bogatu sportsku historiju”, objasnio je Ademović.

Na osnovu potpisanog ugovora Uprava FK Željezničar ima obavezu da najkasnije do 31. decembra ove godine Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport dostavi pismeni izvještaj o utrošenim finansijskim sredstvima sa propratnom dokumentacijom.

Radio AS