Općina Centar podržala muzički festival „Live Stage“

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktorom Kantonalnog javnog preduzeća Centar Skenderija Damirom Petrinićem na osnovu kojeg Općina Centar iz budžeta za 2022. godinu izdvaja sredstva u iznosu od 30.000 KM za potrebe održavanja festivala „Live Stage“.

Organizator ovog muzičkog festivala je producentska agencija Stage Production d.o.o., a projekt su podržali brojni sponzori i partneri među kojima i Općina Centar.

Festival će biti održan od 28. do 30. jula na platou Centra Skenderija a nastupit će 20 izvođača među kojima Bajaga i Instruktori, Crvena Jabuka, Partibrejkersi, Psihomodo Pop, Bombaj Štampa, Atomsko Sklonište, Grupa Bolero, Konvoj, Zona Isključenja i mnogi drugi. Ulaz za posjetioce je besplatan.

Mandić je naglasio da iako nema nadležnosti u oblasti kulture Općina Centar Sarajevo izdvaja značajna sredstva za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti.

“Raduje nas da imamo priliku finansijski podržati ovaj festival, ali svakako podržati i rad KJP Centar Skenderija. Ponosni smo što se ova dobra priča održava na području naše lokalne zajednice koja prepoznaje dobre ideje”, kazao je Mandić.

Direktor Petrinić izrazio je duboku zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću na nesebičnoj podršci i pomoći u radu Centru Skenderija.

Radio AS