OREA Art Market najavljuje ljeto u Sarajevu: Evo šta nas čeka na sajmu poduzetnika i kreativaca

U toku su užurbane pripreme za organizaciju ljetnog OREA Art Marketa, sada već tradicionalnog okupljanja poduzetnika i kreativaca sa posebnim ponudama originalnih, ručno rađenih artikala.

Art Market je projekat OREA-e, najveće online platforme koja predstavlja prvu multi-vendor platformu u našoj zemlji. OREA se, prije svega, fokusira na kupoprodaju ručno rađenih, originalnih proizvoda sa lokalnom etiketom koja djeluje u BiH, a od novembra prošle godine, okuplja i kreativce iz susjedne Hrvatske.

O tome šta nas očekuje i kakve nam novitete pripremaju, razgovarali smo sa Senitom Slipac, jednom od osnivačica OREA platforme.

“Sa radošću najavljujemo naš tradicionalni Art Market za koji se uvijek traži mjesto više. I ove godine donosimo vam mnoštvo zanimljivih i jedinstvenih brendova, a posebno nas raduje što možemo najaviti prisustvo brendova iz Hrvatske. Među njima su Lunilou, Amaranthine, Torba bags i Džaaks”, ističe Senita te dodaje kako i ovaj put nastavljaju saradnju sa udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka.

“Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i procenat od svake kupovine će biti donirani Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici”, ističe Senita.

Prema njenim riječima, najvažniji cilj Art Marketa kao i same platforme OREA je promovirati i jačati ideju malog poduzetništva, koje svoje prednosti i uspjeh gradi na originalnim i dobrim idejama i istovremeno poslati ohrabrujuću poruku svim mladim kreativcima iz našeg dijela Evrope da vrijedi raditi na razvoju vlastitih projekata i malih biznisa.

Na OREA platformi možete pronaći mnogo toga: od unikatnog nakita, modnih dodataka, preko jedinstvenih dekoracija za dom, odjeće, umjetnina.

Radio AS