OV Ilidža usvojilo Nacrt budžeta za 2023. godinu

Općinsko vijeće Ilidža je na današnjoj sjednici usvojilo Nacrt budžeta za 2023. godinu koji će iznositi 44,2 miliona KM. 

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur je u obraćanju vijećnicima kazao da predviđeni Nacrt budžeta za 2023. godinu nadmašuje prethodni, što znači da će po svemu biti rekordan. 

“U narednom periodu očekujemo početak radova na izgradnje travmajske pruge Ilidža – Hrasnica, osnovne škole na Stupu i sportske dvorane u Hrasnici. Sve su to veliki projekti”, naglasio je Muzur, koji je uputio poziv građanima da aktivno učestvuju u Javnim raspravama o Nacrtu budžeta Općine Ilidža za 2023. godinu. 

Javne rasprave počinju od 21. novembra. 

Općinsko vijeće usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Ilidža za period 1. januar. – 30. septembar 2022. godine, te finansijski izvještaj za isti period. 

Vijećnicima je kao informativni materijal dostavljena Informacija o realizaciji projekta dodjele budžetskih sredstava za poticaj razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanju mladih na području općine Ilidža. 

Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić je na kraju sjednice rekao kako će povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra, biti održana svečana sjednica OV Ilidža te je uputio poziv građanima na besplatan koncert Crvene jabuke koji će biti održan u 25. novembra u 20 sati, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Radio AS