Počela velika akcija čišćenja na Ilidži

Velika koordinirana akcija čišćenja počela je danas na području općine Ilidža, a trajat će do 3. juna ove godine. 

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Ilidža, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP ViK, KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo, KJKP Pokop, KJKP GRAS, JP Ilidža i Vatrogasnog društva Ilidža akcija čišćenja odvijat će se u svih 16 mjesnih zajednica spomenute općine.

Neposredno prije početka akcije, koja je krenula iz Mjesne zajednice Hrasnica I, od nekadašnje fabrike Famos, resorni ministar Enver Hadžiahmetović, obratio se svima koji učestvuju u čišćenju Ilidže u narednim danima, uz želje za sretan rad i da sve protekne bez bilo kakvih komplikacija ili povreda.

Prvog dana akcije, u kojoj je pored velikog broja radnika angažovan i priličan broj mašina i mehanizacije, čistit će se mjesne zajednice Hrasnica I, Hrasnica II i Sokolović Kolonija, a već od utorka radnici angažovani na čišćenju bit će raspoređeni u Lužanima, Butmiru i Donjem Kotorcu.

Iz nadležnog ministarstva koje koordinira akcija apelovali su još jednom na građane da se u skladu s planom čišćenja odlože kabasti otpad na već poznate lokacije, i to isključivo na ustaljenim lokacijama za odlaganje kabastog otpada na dan kada se akcija čišćenja bude odvijala u mjesnim zajednicama kojima pripadaju.

Prema usaglašenom planu djelovanja čišćenje po mjesnim zajednicama općine Ilidža održat će se prema sljedećem rasporedu:Ponedjeljak, 30. maj: Hrasnica I, Hrasnica II, Sokolović Kolonija Utorak, 31. maj: Lužani, Butmir, Donji Kotorac Srijeda, 1. juni: Osjek, Rakovica, Blažuj, Vreoca, Vrelo Bosne Četvrtak, 2. juni: Otes, Stup, Stup II, Stupsko Brdo Petak, 3. juni: Ilidža Centar.  

Radio AS