Potpisan protokol o saradnji između turističkih zajednica Crne Gore i Kantona Sarajevo

Razvijanje i unapređenje zajedničkog turističkog proizvoda i zajedničkih nastupa turističkih organizacija Crne Gore i Kantona Sarajevo biće prioritet u radu ove dvije organizacije.

To je danas saopšteno u Podgorici, prilikom potpisivanja protokola o saradnji između Turističke organizacije Crne Gore i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Ana Tripković Marković, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, poručila je da dvije turističke organizacije imaju jako puno prostora za saradnju.

“To je, prije svega, na razvijanju i unapređenju zajedničkog turističkog proizvoda i zajedničkim nastupima na udaljenim tržištima. Postoje određena tržišta na kojima naše kolege iz Sarajeva imaju ogromno iskustvo i mi ćemo kod njih sigurno pronaći neke korisne informacije. Takođe, postoje tržišta na kojima mi imamo zavidno iskustvo i vjerujem da će im to iskustvo biti od koristi”, kazala je Tripković Marković.

Da je cilj objediniti turističku ponudu kao cjelinu, saglasan je i Kenan Magoda, čelnik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

“Da na međunarodnom planu, na najjačim sajmovima prezentiramo sve ove ljepote u našem radijusu od 200-300 kilometara. Svakom turisti koji dolazi iz Evrope i svijeta, to su kilometraže koje on ne prepoznaje kao neku prepreku, već želi da uživa i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini. Nama je važno da naše pakete kvalitetno pripremimo. Ovo što mi imamo, siguran sam da slabo ko ima u Evropi. Moramo raditi na kvalitetnoj promociji i najvažnije je da imamo kvalitetnu saradnju. Nama ovo mnogo znači, i ono što je mnogo važno jeste da je Crna Gora uvijek unutar top deset destinacija na listi BiH”, kazao je Magoda.

Potpisivanje protokola o saradnji u Podgorici bila je i prilika da se najavi i održavanje ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

“Kao prepoznati festival u ovom dijelu Evrope, SFF će se ove godine održati od 12. do 19. avgusta. Svima je poznato šta znači SFF, to su brojni programi, više od 200 filmova na skoro 20 lokacija u gradu. Radujem se da ćemo sigurno i ove godine ugostiti veliki broj građana Crne Gore na SFF”, kazala je Andrijana Copf, PR Sarajevo Film Festivala.

Anadolu Agency (AA)

Radio AS