Predstava “Bullying Collection” u četvrtak 1. decembra na sceni SARTR-a

U četvrtak 1. decembra na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, ponovo će biti izvedena predstava “Bullying Collection”, reditelja Aleša Kurta.

Predstava je nastala prema tekstovima grupe autora – Nejre Babić, Aleša Kurta, Sama Guzmana i Iana Mc Wethya.

S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, predstava “Bullying Collection” želi ukazati na sveprisutni problem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno.

“Bullying Collection” je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva. Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema. To je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanović, kostimografkinja Lena Samardžić, koreograf Branko Potočan, autor muzike Nedim Zlatar, fotograf Dženat Dreković i dizajner Đorđe Jovanović.

Predstava počinje u 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 10 KM.

Rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070 ili putem maila blagajna@sartr.ba.

Radio AS