Predstava “Neće biti smak svijeta” u četvrtak na sceni SARTR-a

U četvrtak 22. januara sa početkom u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra ponovo će biti odigrana višestruko nagrađivana predstava “Neće biti smak svijeta” autora Adnana Lugonića, a u režiji rediteljice Nine Nikolikj.

Predstava je nastala je u koprodukciji Peripetija Production, Makedonskog narodnog teatara i Sarajevskog ratnog teatara SARTR-a.

“Već dok se izgovara prva replika, na maloj sceni oblikovanoj u scenski prostor koji treba da predstavlja i nalikuje na takozvani dom za sve životne potrebe ali sa univerzalnom funkcionalnošću, tekst mladog autora Adnana Lugonića potpuno vas obuzima i bez ikakvih dodatnih efekata, sasvim ogoljeno i potpuno suštinski vas vodi niz likove jedne porodice – otac i dvije sestre.

Pri tome, atmosfera, građena od mlade rediteljke Nine Nikolikj, sadrži autentičnu životnu tenziju, kao i veliku tajnu, koje su dio realnih životnih situacija, a u savremenom teatarskom realizmu ne mogu vas tako često iznenaditi i vješto voditi kroz lavirint zvani život” – Zvezdana Angelovska

U predstavi igraju: Džana Džanić, Darja Rizova, Saša Handžić

Kostimografija: Ivana Karanfilovska Ugurovska

Scenografija: Angel Petrovski

Muzika: Oliver Mitkovski (muzička adaptacija); Dimitar Masevski (kompozicija “Magdalena”)

Saradnik za makedonski jezik: Gjorgji Jolevski

Fotografija: Deni Ingilizovski

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na brojeve telefona 033 664 070 , 061 850 745 ili putem maila blagajna@sartr.ba.

Radio AS