Preko 60.000 građana za sedam dana potpisalo peticiju za uvođenje novih tehnologija u izborni proces

Sedmodnevna kampanja Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH je rezultirala sa više od 60 000 potpisa građanske peticije kojom se traži sprečavanje izbornih krađa i prevara na izborni dan uvođenjem elektronske identifikacije birača/ica i mašina za skeniranje glasačkih listića.

Koalicija „Pod lupom“ je u saradnji sa više od 60 organizacija civilnog društva pozivala građane i građanke na potpisivanje peticije u više od 70 gradova i općina u Bosni i Hercegovini, a najavili su i da će kampanju nastaviti i narednih sedam dana, odnosno do Nove godine.

“Usljed velike podrške građana i građanki uvođenju novih tehnologija u izborni proces, odlučili smo produžiti našu kampanju za dodatnih sedam dana i omogućiti i onima koji nisu to do sada uspjeli, da potpišu građansku peticiju i daju podršku slobodnim i poštenim izborima. Nastavljamo dalje“, poručili su iz Koalicije “Pod lupom“.

Građansku peticiju Koalicije “Pod lupom“ možete potpisati i online putem online obrasca klikom na LINK.

Koalicija “Pod lupom“ zahvaljuje građanima i građankama na ukazanom povjerenju i prepoznavanju važnosti kampanje za uvođenje novih tehnologija u izborni proces.

“Mi ćemo upravo zbog građana nastaviti ovu kampanju te ih pozivamo da potpišu peticiju ili u svojim lokalnim zajednicama ili online“, zaključili su.

Radio AS