Pripremite kišobrane, slijedi nam kišni vikend

Nakon tri dana sunca i toplog vremena, širom Bosne i Hercegovine od jutros pada kiša, a takvo vrijeme će se nastaviti skoro do polovine naredne sedmice.

Danas (petak) u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni celzija, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

U subotu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno i dalje nastabilno vrijeme sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni celzija, navodi se u prognozi FHMZ-a.

Radio AS