Privremena izmjena saobraćaja na dijelu ulica Branilaca Sarajeva i Kulovića večeras i naredne dvije večeri

Specijalni program “Kultura na ulice 2023!” večeras, kao i naredne dvije večeri, za sve građanke i građane Kantona Sarajevo donosi vrhunski repertoar. Na pozorišnom trgu “Susan Sontag” publika će moći uživati u plesnim, operskim, kao i izvedbama numera iz filmskih klasika.

Radi održavanja planiranih događaja, Javnoj ustanovi Narodno pozorište Sarajevo iz Ministarstva saobraćaja KS data je saglasnost za privremenu izmjenu saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića, večeras, te 6. i 7. jula u periodu od 19:30 do 22:00 sata. 

U tom periodu, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u ulici Branilaca Sarajeva, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva, te u ulici Kulovića, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita.

Podsjećamo, večeras, 5. jula 2023. godine, sa početkom u 21:00 sat, na pozorišnom trgu Susan Sontag premijerno će biti izveden prvi dio baletnog triptiha „K’o nekad u osam“, u koreografiji i režiji Ekaterine Vereshchagine.

Drugi dio večeri rezervisan je za savremeni ples i flamenco „Metamorphosis“ u koreografiji i režiji Daniele Knežević. 

U četvrtak, 6. jula 2023. godine s početkom u 21:00 sat, na pozorišnom trgu Susan Sontag, sarajevska publika moći će uživati u izvedbama poznatih numera iz kultnih holivudskih filmova poput Kuma, Jamesa Bonda, Valter brani Sarajevo, Ratovi zvijezda, Nemoguća misija itd. Orkestrom Sarajevske filharmonije dirigovat će maestra Samra Gulamović. 

Komična opera u jednom činu Telefon, rađena na muziku Giana Carla Menottija, u režijskoj postavci Aleksandra Nikolića, bit će izvedena na pozorišnom trgu Susan Sontag u petak, 7. jula sa početkom u 21:00 sat. U ovoj komičnoj operi u jednom činu igraju prvakinja Opere NPS Aida Čorbadžić i Erol Ramadanović, te članovi baletnog ansambla NPS.

Radio AS