Program za najmlađe u BKC-u za Dan nezavisnosti BiH

Povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u srijedu, 01. 03. 2023. godine u sarajevskom BKC-u biće održan niz raznovrsnih programa i sadržaja kojim će se obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje. Programi se održavaju u organizaciji JU “Bosanski kulturni centar KS”, generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Kantona Sarajevo.

“Gdje se krije svijet čarolije” naziv je dječije predstave kojom će započeti program obilježavanja 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Predstava počinje u 11 sati, u srijedu 01. 03. u galeriji Bosanskog kulturnog centra KS.

U predstavi glume: Ana Tikvić i Kemal Čebo, autor i režiser je Dževad Hadžić. U programu učestvuje Mirsad Abdagić-Kike, koji je ujedno i autor muzike, dok je aranžman pisao Damir Arslanagić. Song “Prijatelji” je otpjevala Mirna Jogunčić, dok je scenografiju radila Džejlana Karaman-Pašić. Za plesnu koreografiju u predstavi biće zadužen Baletni studio “Aurora” – KUD Baščaršija.

Program je namijenjen maloj raji, našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalima raspoloženim za zabavu i druženje. Nakon predstave biće dodijeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola KS za dostavljene likovne i literarne radove na temu “Zemljo moja”.

Siže predstave “Gdje se krije svijet čarolije” – “Djeca su nezadovoljna jer misle da nešto propuštaju i pitaju se gdje je taj svijet čarolije. Nakon niza avantura na kraju saznaju da je čarolija u njima, da oni stvaraju svoju čaroliju u sebi, druženjem sa svojom porodicom, prijateljima, u svom okruženju, kroz svoja djela, učenjem i sazrijevanjem”.

Ovog 1. Marta BKC postaje cjelodnevno centralno mjesto praznične zabave. Dođite da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Više informacija o cjelokupnom programu Manifestacije na: https://bit.ly/3INQ1dI

Ulaz ne sve programe je slobodan.

Radio AS