Rekonstrukcija raskrsnice na Dolac Malti počinje sutra

Rekonstrukcija raskrsnice na glavnoj gradskoj saobraćajnici u sarajevskom naselju Dolac Malta počet će sutra, a zbog čega će biti zatvorena za saobraćaj.

Ovu informaciju je objavio kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta. Rekonstrukcija raskrsnice na Pofalićima završena je jučer, a ranije je rekonstruirana raskrsnica na Socijalnom.

Rekonstrukcija je urađena u sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice. Slijedi rekonstrukcija raskrsnica na Dolac Malti, Skenderiji, kod Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, na Čengić Vili i kod Željezničke stanice.

Rekonstrukcija tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice započela je u septembru prošle godine i bit će završena krajem augusta ove godine. Tramvajska pruga od Ilidže do Čengić Vile je rekonstruirana od kraja augusta 2021. do septembra 2022.

Rekonstrukcija ukupno košta više od 40 miliona KM, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Izvođač radova je konzorcij dvije kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Engineering Group, podizvođač je kompanija Bosman, a nadzor nad projektom vrše kompanije PPG Sarajevo i Yuksel Proje.

Radio AS