Sedrenik dobio novi asfalt i vodovodnu mrežu

Općina Stari Grad je okončala projekat rekonstrukcije vodovodne mređe, te uvođenja novih priključaka i asfaltiranja puta u sarajevskom naselju Sedrenik.

Povodom završetka projekta rekonstrukcije vodovodne mreže, uvođenja novih priključaka i asfaltiranja puta u ulici Ramića banja, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić posjetio je danas ovo naselje gdje su ga dočekali zadovoljni građani.

“Nema riječi kojima mi možemo izraziti naše zadovoljstvo za ove radove. Hvala Vam, načelniče, što mislite o nama, Ramića banja je ‘progledala’ “, poručili su okupljeni građani.

Projekat je završen prošle sedmice, postavljene su nove vodovodne cijevi i urađeni vodovodni priključci za sva domaćinstva, te izgrađeni potporni zidovi s obje strane puta i izvršeno asfaltiranje dionice u dužini od 120 metara. Podzemne instalacije su sada mnogo bolje, a građani više ne strahuju od obrušavanja puta na njihove kuće.

“Kada su me građani Ramića banje upoznali sa ovim problemom, izašli smo na teren i shvatili da moramo naći najbolje rješenje za njih. Ovaj projekat je bio vrlo zahtjevan zbog nepristupačnosti terena i većina radova se izvodila ručno jer mehanizacija ovdje ne može prići. Drago mi je što su građani zadovoljni i što smo riješili jedan veliki problem. Mi ovako radimo već 14 godina, obilazimo teren, upoznajemo probleme naših građana i rješavamo ih i sigurno ćemo to raditi i ubuduće”, poručio je Hadžibajrić.

Nekad uska, nepristupačna staza, a danas put kojim djeca trče, idu u školu, voze bicikla Koliko je stanovnicima Ramića banje život ranije bio težak zbog neadekvatnog prilaza kućama, kao i loših vodovodnih instalacija, ispričao je 73-ogodišnji Avdija Tandir. Nakon 40 godina rada, Avdija je prije osam godina otišao u zasluženu penziju i kako kaže, sanjao je o danu kada će imati prilaz do kuće kojim će se moći normalno kretati.

“Ranije je put bio toliko loš i uzak, da se nisu mogle uporedo kretati dvije osobe. Ljudi su padali, lomili se. Sada kad pogledam djecu koja ovuda idu u školu, trče, voze bicikle i rolaju se, ja ne mogu da vjerujem da smo ovo doživjeli. Ne znam na koji način bih se zahvalio našoj lokalnoj zajednici za ovo što smo dobili. Svima se zahvaljujem, ali najviše našem načelniku Hadžibajriću, koji je obećao da će ovo uraditi i ispunio nam obećanje,“ ispričao je Tandir.

I pored otežanih uslova i kompleksnosti projekta, radovi su završeni u predviđenom roku, te će građani Ramića banje mirno dočekati predstojeću zimu. Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže, izgradnje potpornih zidova s obje strane puta i asflatiranja dionice koštao je 170.000 KM, a finansiran je iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo.

Radio AS