Skijaške vještine steklo više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola u KS

Okončana je Škola skijanja za više od 4.000 učenika javnih osnovnih škola, koju je realiziralo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj. 

Kako je zaključila ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, ova aktivnost uspješno je realizirana, a đaci su stekli nova znanja i vještine, ali i lijepe uspomene. 

“Posebno je važno što su učenici poslije pandemije proveli vrijeme u izvrsnom prirodnom okruženju na našim olimpijskim planinama”, navela je ministrica Hota-Muminović, podsjetivši da je za ovaj masovni projekt bila osigurana oprema, prevoz i vertikalni transport. 

“Stručnost i entuzijazam naših nastavnika i saradnika ponovo su rezultirali visokim procentima uspješnosti u savladavanju elementarnih tehnika skijanja. Nakon pet sezona realizacije projekta, uočena je potreba poboljšanja različitih aspekata organizacije. To je osnovna zadaća svih relevantnih faktora kako bi se naredne sezone dočekale još spremnije i kvalitetnije”, navela je ministrica  Hota-Muminović, dodavši da već danas počinju pripreme za buduća skijaška druženja.

Radio AS