Usvojen rekordni Rebalans Budžeta Općine Ilidža u iznosu 53,35 miliona KM

Na 13. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža jednoglasno je usvojen Rebalans Budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu koji će iznositi rekordnih 53,35 miliona KM, što je značajno uvećanje u odnosu na Budžet (38.120.000 KM) koji je usvojen krajem decembra 2021. godine.

Posebno je važno naglasiti da su kroz usvojene Izmjene i dopune Budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu sredstava za kapitalne projekte sa nekih 50 posto povećana na čak 64 posto, što je impozantan podatak.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur prihvatio je sve amandmane koji su predloženi danas, ali i naglasio kako omjer budžeta i postotka kapitalnih projekata kakav ima Općina Ilidža nema niko u Bosni i Hercegovini.

Pomoćnik načelnika Općine za finansije kazao je kako su u Rebalansu Budžeta Općine Ilidža zadržani i svi amandmani koji su podneseni i usvojeni u Budžetu Općine Ilidže krajem prošle godine.

Kroz jednoglasno usvojeni Rebalans Budžeta za 2022. godinu, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Ilidža potvrdili su jasnu želju i viziju Ilidže za ozbiljnim promjenama u narednom periodu, a koje će se ponajviše ogledati u najavljenim kapitalnim projektima. Zbog njih će ova kalendarska godina biti od historijskog značaja za razvoj Ilidže kao lokalne zajednice, a njenim građankama i građanima trebala bi ponuditi sadržaje za koje su do sada bili uskraćeni.

Radio AS