Srce za djecu oboljelu od raka: U aprilu kampanja ‘Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro’

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ u aprilu pokreće kampanju pod sloganom ‘Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro’, a cilj je i na taj način skrenuti pažnju na djecu oboljelu od raka, raditi na podizanju svijesti o problemima sa kojima se suočavaju, njihovim potrebama te im biti podrška na putu do ozdravljenja.

Glasnogovornica Udruženja Atifa Buldić-Bešić naglašava da će kampanja biti realizirana online, a akcent je na važnosti porodice, topline i podrške za oboljelo dijete.

“Želimo da shvatimo veličinu blagostanja koje uživamo svakodnevno, zajedno sa svojim porodicama, dok u društvu postoje djeca i porodice kojima je to oduzeto. Želimo da društvo pomisli na one ugrožene i shvati veličinu dobrog djela, pa i onog najmanjeg, jer svakim dobrim djelom možemo promijeniti živote drugih. Jedini trenutak koji posjedujemo je ovaj, sadašnji, trebamo to iskoristiti za dobro, jer sad je dobro vrijeme da bi se činilo dobro”, kazala je.

Udruženje ‘Srce za djecu’ kampanju realizira na društvenim mrežama od 1. aprila do 1. maja ove godine, a prigodnim materijalom bit će istaknuta važnost podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim najmilijima te kako uraditi dobro djelo koje će promijeniti nabolje živote djece oboljele od raka.

Radio AS