Studenti farmacije u Sarajevu pokrenuli humanitarnu akciju za svoju kolegicu iz Malatye

Studenti Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu su odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za svoju kolegicu koja dolazi iz područja koje je pogođeno zemljotres. Riječ je o gradu Malatya gdje je studentica Merve ostala bez svog doma.

U rano jutro ponedjeljka, šestog februara, jak zemljotres probudio je stanovnike južne Turske i sjeverne Sirije nakon čega je nekoliko stotina hiljada stanovnika ostalo zarobljeno ispod ruševina.

Takvi su turski gradovi Malatya, regija Hatay, Antakya, Gaziantep… Mnogi su ostali bez svog doma, prepušteni sada ljudima dobre volje.

Među onima kojima razorni zemljotres uništio dom jeste mlada Merve iz Malatye koja je trenutno studentica prve godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu.

Da ove teške trenutke pred koje ju je stavio život prebrodi sa bar malom dozom olakšica pobrinule su se njene kolege s fakulteta koje su organizovale humanitarnu akciju.

“S obzirom na katastrofu koja je zadesila njenu porodicu, finansijska podrška koju je kolegica dobijala iz Turske, obustavljena je do daljnjeg. Nakon razgovora sa Merve, odlučili smo pokrenuti humanitarnu akciju koja će imati za cilj prikupljanje određenih finansijskih sredstava kako bi u narednih, najmanje šest mjeseci, kolegici obezbjedili svoje što joj je potrebno”, riječ je njenih kolega s fakulteta.

Uplate sa naznakom “Humanitarna akcija za Merve” možete izvršiti na račun Studentske asocijacije Farmaceutskog fakulteta: 1610000044180019 (Raiffesen ban, Sarajevo).

Također, novac za humanitarnu akciju možete predati u prostorijama fakulteta na adresi Zmaja od Bosne 8 te u prostorijama Homework HUB-a, na adresi Kolodvorska 12.

Radio AS