Sutra počinje velika akcija čišćenja Vogošće

Velika koordinirana akcija čišćenja počinje sutra, u srijedu, 8. juna ove godine, na području općine Vogošća, a trajat će do 10. juna ove godine. 

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Vogošća, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP ViK, KJKP Pokop, KJKP GRAS, Službe civilne zaštite Općine Vogošća i Vatrogasnog društva Vogošća, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

U naredna tri dana komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Vogošća i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Jedna od ključnih aktivnosti će biti uklanjanje divljih deponija, čišćenje autobuskih stajališta, čišćenje javne rasvjete i uklanjanje grana koje ometaju normalan rad javne rasvjete.

Tokom ove akcije na terenu bit će angažovano oko 120 uposlenika navedenih javnih preduzeća.

Iz Općine Vogošća pozvali su građane da se u ovu akciju uključe tako što će, nakon što se Vogošća očisti iskazati dodatnu brigu da se lokalna zajednica sačuva od neželjenih pojava kao što je stvaranje divljih deponija i slično, jer bez te vrste zajedničke brige svako čišćenje može imati samo kratkotrajne efekte.

Početak radova sutra će obići resorni ministar Enver Hadžiahmetović sa saradnicima, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima, te predstavnici i uposlenici preduzeća.

Iz reornog ministarstva pozivaju predstavnike medija da prisustvuju početku ove velike akcije čišćenja općine Vogošća sutra, sa početkom u 7:30 sati, na lokalitetu kod kružnog toka na ulazu u industrijsku zonu u Vogošći.

Radio AS