U KS počinje vakcinacija trećom dozom za sve dobne grupe, na raspolaganju Moderna

Građani Kantona Sarajevo svih dobnih grupa od sutra će moći primiti treću dozu vakcine, a na raspolaganju je 5.400 doza vakcine Moderna.

Kako su javili iz Ministarstva zdravstva KS, na raspolaganju je 5.400 trećih doza vakcine Moderna do isteka zaliha.

“Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo poziva sve građane iznad 18 godina, kojima je prošlo šest i više mjeseci od prijema druge doze za mRNA i vektorske vakcine (Moderna, Pfizer i AstraZeneca) i tri do šest mjeseci od prijema druge doze za inaktivirane vakcine (Sinopharm i Sinovac), da se od sutra, 18. 11. 2021. jave na bilo koji punkt za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo”, kažu oni.

Napominju kako svi punoljetni građani Kantona Sarajevo mogu primiti treću dozu vakcine Moderna na svim punktovima u Domovima zdravlja KS. Važno je napomenuti da treću dozu mogu primiti i oni koji su vakcinisani s prve dvije doze van Kantona Sarajevo.

U Kantonu Sarajevo su protiv koronavirusa vakcinisane 167.493 osobe ili 50,4 posto stanovništva. U cijeloj Federaciji Bosne i Hercegovine vakcinisano je tek nešto više od 20 posto stanovništva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, prvom dozom su vakcinisana 143.223 stanovnika, dok je dvjema dozama vakcinisano 130.238 stanovnika.

Radio AS