U Pionirskoj dolini od danas novo radno vrijeme

Pionirska dolina i zoo vrt od danas će raditi sat i pol duže u odnosu na februarske dane. Od danas je na snazi radno vrijeme od 8:00 do 18:00 sati, svaki dan.

“Od danas je u Pionirskoj dolini novo radno vrijeme. Naime, s martom ova popularna porodična oaza ulazi u posljednji mjesec zimskog režima rada za ovu godinu i počinje pripreme za ljetnu sezonu, a zbog produženja dnevnog svjetla odluka je da posjetiocima dnevno bude i duže na raspolaganju uživanje u sadržajima u odnosu na raniji period zime”, kazala je stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Dodala je da će rekreativno zabavni centar sa zoo vrtom tokom martovskih dana raditi i sve potrebne pripreme kako bi 1. aprila ljetna sezona mogla početi bez ikakvih smetnji.

“Osim priprema nastambi za ljetne i toplije dane u kojima boravi 39 životinjskih vrsta i više od 200 životinja, stanovnici koji potiču iz toplijih krajeva, u skladu s povoljnijim temperaturama boravit će duže tokom dana u otvorenim dijelovima nastambi. Tokom marta Pionirska dolina imat će i predproljetno umivanje i uređenje zelenih površina kojim obiluje, te pripremi zelenila za novu vegetaciju. Ujedno će biti urađeno i uređenje cvjetnih gredica, a u skladu s vremenskim prilikama obavljena i prva košnja travnjaka”, kazala je Hamza.

Tokom marta i kao priprema za novu, ljetnu sezonu u Pionirskoj dolini i zoo vrtu trajati će i gradnja objekta zimovnika, čijim izgradnjom će rad veterinarske jedinice i tima hranilaca biti višestruko pojednostavljen.

Novi zimovnik, koji se gradi na ruševinama u ratu uništenog objekata, imat će i salu za edukaciju, kao i kartoteku, te niz drugih sadržaja. Plan je da izgradnja zimovnika u potpunosti bude završena početkom ljeta.

Radio AS