U Sarajevu danas izmjena režima saobraćaja zbog skupa podrške Palestini i sjećanja na Srebrenicu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju Međunarodne organizacije za razvoj – ODI za privremenu izmjenu režima saobraćaja danas, u periodu od 18 do 21 sat.

Izmjena saobraćaja odnosi se na dionicu preko mosta Novi most “Vijećnica” i dijelu ulice Obala Isa bega Ishakovića – Općina Stari Grad, neposredno uz Trg Prve brigade policije, radi održavanja događaja mirnog okupljanja – Skup podrške Palestini i sjećanje na Srebrenicu. Saglasnost je data uz uslov da se obezbijedi neometanan ulazak u javnu garažu na ovom području.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od obustave saobraćaja za vrijeme mirnog okupljanja, uz obavezu usmjeravanja saobraćaja u alternativne pravce, a u skladu sa operativnom procjenom MUP-a KS.

Obustava se ne odnosi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Radio AS