U sklopu ceremonije otvaranja SFF-a biće upriličen desetominutni vatromet

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS saopštilo je kako je povodom ceremonije otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala najavljen vatromet koji bi trebao trajati deset minuta.

Kako se navodi, vatromet sa svjetlosnim i zvučnim efektima počet će u 23:45 sati te bi trebao završiti do 23:55 sati, a trebao bi se izvesti sa krova zgrade hotela “Art” u ulici Vladislava Skarića.

“Naime, nakon propisno podnesenog zahtjeva za izdavanje odobrenja za izvođenje vatrometa od strane organizatora ceremonije otvaranja festivala, nadležna policijska uprava Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je utvrdila da su ispunjeni svi neophodni i zakonom propisani uslovi i izdala traženo odobrenje”, saopšteno je iz MUP-a.

Također, naveli su kako će vatromet izvesti stručne osobe i da nema razloga za uznemirenost.

“Dakle, još jedanput napominjemo da je riječ o planiranom i unaprijed najavljenom događaju koji će izvesti stručne osobe, tako da građani koji stanuju u blizini mjesta održavanja vatrometa ili se u trenutku njegovog održavanja nađu u blizini pomenute lokacije, nemaju razloga za zabrinutost i uznemirenost”, zaključili su iz MUP-a KS.

Radio AS