Učenici OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” na času tjelesnog odgoja u obnovljenoj fiskulturnoj sali

Nakon što je završena rekonstrukcija fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Mehmedalija Mak Dizdar” na Otoci, jučer su učenici ove škole počeli koristiti obnovljenu salu.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima je danas posjetio školu, gdje je sa direktoricom škole Samirom Nukić prisustvovao času tjelesnog odgoja i uvjerio se u kvalitet izvedenih radova.  

Radove je finansirala Općina Novi Grad Sarajevo sredstvima iz ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 76.190,34 KM. Realizacijom ovog projekta učenicima i nastavnom osoblju osigurani su bolji uslovi za rad, kvalitetnije održavanje nastave iz tjelesnog odgoja, ali i drugih sportskih aktivnosti.

„Mi smo danas prisustvovali jednom času tjelesnog odgoja, vidjeli i uvjerili se na licu mjesta kako je to sve ispalo. Mogu reći da je to jedan od projekata koji se zaista realizovao u jednom rekordnom roku, za svega nekoliko mjeseci. Urađena je potpuna rekonstrukcija i zamjena podloge, odnosno jedne vrste tvrdog poda koji je ranije bio vrlo nezgodan za korištenje. Sada imamo prilagođenu elastičnu podlogu, a urađena je i zamjena staklenog dijela dvorane, koji je bio oštećen još od ratnih razaranja, zatim farbarsko-molerski radovi i sve ono što je bilo potrebno da bi sala izgledala potpuno novo“, kazao je načelnik Efendić.

Za ovu priliku učenici su pripremili prigodan govor i zahvalnicu, u znak zahvalnosti načelniku Efendiću na iskazanoj podršci obrazovanju i radu ove obrazovne ustanove.

Direktorica Nukić kazala je da osmijesi naših učenika, njen i njenih kolega, govore više od riječi. „Danas smo došli na svečani trenutak kada su radovi završeni, kada je uvaženi načelnik posjetio i pogledao salu. Ono što je najvažnije jeste da su uslovi mnogo bolji, djeca su zaista sretna. I ove i naredne generacije će ovdje moći da nastave da se razvijaju u zdravom stilu i duhu. Škola zapravo i jeste odgojno obrazovna i vaspitna ustanova u kojoj mi moramo odgajati našu djecu. Imperativ je da odgajamo našu djecu i da djeca znaju šta je zahvalnost i da svoju zahvalnost znaju da iskažu. Danas je to bilo simbolično jednim divnim obraćanjem našeg učenika. Djeca treba da govore i mi odrasli trebamo više da djelujemo i radimo, a da pustimo djecu da govore“, rekla je direktorica Nukić.

Radio AS