Uklonjena vozila kod Vijećnice, parking vraćen Općini Stari Grad

Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad okončala je inspekcijski postupak za vraćanje parkinga korisnika Šemrani d.o.o. u ulici Telali br. 1 na upravljanje Općini Stari Grad Sarajevo.

Time je započeo proces vraćanja svih parkirališta u nadležnosti Općine Stari Grad, kojim se do sada raspolagalo na štetu ovog organa, suprotno relevantnim propisima, saopćeno je iz Općine.

Danas su uklonjena motorna vozila i druge stvari odložene na predmetnom lokalitetu, koji je po nalogu Službe za inspekcijske poslove vraćen u prvobitno stanje, te je propisno ograničen pristup.

Posebnim setom odluka, uređena je oblast javnih površina na području Općine Stari Grad, a u narednom periodu biće uređena i oblast parkirališta, a sve u vezi s osnovanim Javnim komunalnim preduzećem Općine Stari Grad.

“Na više od stotinu pojedinačnih parking mjesta, Općina je na godišnjem nivou gubila stotine hiljada KM. Rezervisana pojedinačna parking mjesta su iznosila 1-2 KM dnevno odnosno 30 KM, 40 KM, 50 KM mjesečno, u zavisnosti od zone. Na ovaj način, budžet Općine je oštećen za milionski iznos u proteklih nekoliko godina”, dodaju iz Općine.

Radio AS