Uskoro direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim

Dugoočekivana direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim biće uspostavljena 29. oktobra ove godine, kada će niskobudžetna aviokompanija Wizz Air uspostaviti cjelogodišnje letove s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz tri sedmične frekvencije – utorkom, četvrtkom i subotom.

Uspostavljanje ove aviolinije rezultat je zajedničke saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice KS.

Vlada KS, u okviru Programa subvencija za razvoj turizma i aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo, već je podržala dvije rute aviokompanije Wizz Air, i to na relaciji Sarajevo – London, koja se odvija dva puta sedmično, kao i avioliniju na relaciji Sarajevo – Abu Dabi, koja se odvija pet puta sedmično.

Direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim biće treća po redu uspostavljena strateška destinacija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo na kojoj operira aviokompanija Wizz Air, što je dodatna potvrda rezultata i aktivnosti Uprave aerodroma da osigura što više destinacija sa liste strateških ruta iz i za Sarajevo.

Karte su dostupne online od danas putem stranice Wizz Air-a po cijeni već od 19.99 eura, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Radio AS