Uskoro radovi na utopljavanju KSIRC Hadžići

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva kulture i sporta, dala saglasnost o sufinansiranju projekta “Utopljavanje objekta JU KSIRC Hadžići” u iznosu od 415.000KM.

Objekat JU Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići se nalazi u centru Hadžića, a za zagrijavanje koristi čvrsto gorivo (ugalj) i jedan je od najvećih zagađivača zraka u Kantonu Sarajevo. Utopljavanjem objekta i prelaskom na plin značajno će se utjecati na kvalitet zraka na ovom području, a stvorit će se i bolji uslovi za sve korisnike.

Objekat u Hadžićima je sjedište dva kantonalna saveza (Rukometnog i Taekwondo), a igraju se i reprezentativne utakmice u ženskom rukometu i košarci.

U dvorani se, također održavaju treninzi i igraju zvanične utakmice Rukometnog kluba Hadžići u Premijer ligi BiH u ženskom rukometu.

Ipak, u kategoriju najvažnijih korisnika spadaju učenici Srednjoškolskog centra Hadžići, koji usluge Centra koriste za održavanje nastave sporta.

Realizacija projekta utopljavanja podrazumijeva zamjenu fasadnih otvora, termoizolaciju vanjskih zidova, kao i stropne i krovne konstrukcije, te zamjenu rasvjetnih tijela, kotla i ugradnju termostatskih ventila.

Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići je od strateškog značaja za razvoj sporta i kulture, kako na području općine Hadžići, tako i Kantona Sarajevo.

Radio AS