Vakcinacija u Kantonu Sarajevo svake naredne subote na tri punkta u JU Dom zdravlja KS

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane Kantona Sarajevo da se akcija „Vakcinacija prema građanima“ u tržnim centrima neće nastavljati u narednim vikendima.

Građani će se moći vakcinisati svake subote na punktovima u OJ Dom zdravlja Centar, Vogošća i Novi Grad od 9 do 18 sati.

Vakcinacija protiv Covid-19 se odvija na punktovima u svim domovima zdravlja Kantona Sarajevo, svakim radnim danom od 7:30 do 19 sati.

Na raspolaganju su vakcine Pfizer, Moderna, Sinopharm i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

Tokom januara ove godine aplicirano je ukupno 28.076 doza vakcina u Kantonu Sarajevo. Od tog broja, skoro 5.000 doza dato je u okviru spomenute akcije „Vakcinacija prema građanima“ u tržnim centrima.

Ministarstvo zdravstva KS i njegov mobilni tim za vakacinaciju se zahvaljuju građanima na saradnji.

“Hvala i tržnim centrima koji su ustupili svoj prostor i resurse, uzimajući učešće u procesu imunizacije građana”, navode iz resornog ministarstva.

Ističu da će ukoliko bude potrebe i interesa da se ova akcija organizira ponovo blagovremeno o svemu tome obavijestiti javnost.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Radio AS