Velika akcija čišćenja na području opštine Stari Grad počinje u ponedjeljak

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Stari Grad počinje u ponedjeljak 20. juna 2022. godine, a trajat će četiri dana.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJP Sarajevo-šume, KJU za zaštićena prirodna područja, Vatrogasnog društva Vratnik, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Tokom četiri dana akcije komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Stari Grad i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Svakodnevno, tokom akcije, će na terenu biti angažovano više od 120 uposlenika navedenih javnih preduzeća i više od 25 vozila.

Početak radova obići će resorni ministar Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, te predstavnici preduzeća i ustanova.

Organizatori pozivaju građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da naš životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Iz resornog ministarstva pozivaju i predstavnike medija da prisustvuju početku ove velike akcije čišćenja općine Stari Grad u ponedjeljak sa početkom u 7:00 sati, na ulazu u Aleju ambasadora, na Mošćanici.

Radio AS