Veliki odziv građana na martovskom Humanitarnom bazaru Pomozi.ba

Svi zaintersovani građani Sarajeva danas do 17 sati mogu posjetiti humanitarni bazar, koje je Udruženje Pomozi.ba organizirao u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8.

“Kupovinom raznovrsnih novih i polovnih stvari po simboličnim cijenama pomoći će najugroženijim kategorijama stanovništva u BiH. Također, mogu donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća, igračke a koje će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima”, kazala je Feni PR Udruženja Pomozi.ba Saliha Rokša.

Prikupljena sredstva na ovomjesečnom bazaru bit će usmjerena na projekte Udruženja Pomozi.ba kao što je projekat “Obrok za sve” u okviru kojeg se na dnevnom nivou podjeli više od 1.000 obroka.

“Osim toga, sav prihod ide za socijalno ugroženo stanovništvo BiH”, naglasila je Rokša.

U dosadašnjem toku bazara bilo je očito koliko su vrijedni volonteri, koji su pomogli u organizaciji martovskog bazara. Njihova je pomoć, kako su istakli mnogi posjetioci, neprocjenjiva u zalaganju da sutra bude bolji dan i ljudima koji su u potrebi.

Bazar je idealna prilika da se građani riješe stvari koje im više nisu potrebne a time nekome i pomognu.

“Želimo animirati ljude da urade nešto korisno i dobro i na taj način usreće ljude koji žive na rubu siromaštva u BiH”, poručila je Rokša.

Radio AS