Vlada KS dodijelila više od 700.000 KM KJKP Tržnice za saniranje štete na pijaci Kvadrant

Vlada Kantona Sarajevo odlučila je podržati KJKP “Tržnice-Pijace” i saniranje štete na pijaci kvadrantom i to dodjelom više od 700.000 konvertibilnih maraka.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i direktor KJKP “Tržnice-Pijace” Sarajevo Jasmin Terović potpisali su jučer 400.000 KM vrijedan Sporazum o ublažavanju negativnih posljedica usljed požara koji se desio 5. novembra prošle godine na pijaci Kvadrant.

Ovim novcem će uglavnom biti pokriveni troškovi zakupnina za sve uposlenike u narednih šest mjeseci.

“Ovo je nastavak podrške preduzeću ‘Tržnice-Pijace’, posebno i zakupcima na pijaci Kvadrant. Sredstva su izdvojena po zaključku Vlade Kantona Sarajevo iz prošle godine za pomoć trgovcima-zakupcima da prebrode probleme s kojima su se suočili, ne svojom krivicom. Dio sredstava će biti utrošen i za pokrivanje troškova KJKP ‘Tržnice-Pijace’ za uređenje same tržnice”, objasnio je ministar Bošnjak.

Kako je dodao, ova značajna sredstva će itekako pomoći trgovcima da svoja druga sredstva usmjere u nabavku robe ili za neke druge potrebe.

“Nadam se da će se ovim uspjeti amortizovati nastala šteta”, dodao je ministar Bošnjak.

Svi trgovci su vraćeni na svoja radna mjesta i uredno obavljaju djelatnost.

Kako je naveo direktor Terović, ovaj sporazum je važan za opstanak trgovaca, ali i preduzeća na čijem je čelu.

Podsjetimo da je pijaca Kvadrant potpuno obnovljena i da je ponovo počela s radom 7. marta ove godine. Na pijaci se nalazi 120 prodajnih boksova, u kojima radi 60 radnika.

Ukupan iznos koji je izdvojila Vlada Kantona Sarajevo za sanacije štete i podršku preduzeću “Tržnice-Pijace” je viši od 700 000 KM.

Radio AS