Za pripadnike braniteljske populacije u Kantonu Sarajevo i ove godine osigurano 2.000 paketa

U saradnji s Direkcijom za robne rezerve Kantona Sarajevo, Ministarstvo za boračka pitanja i ove godine realizovalo je podjelu paketa za najugroženije pripadnike braniteljske populacije s područja Kantona Sarajevo. Riječ je higijensko-prehrambenim paketima distribuiranim posredstvom boračkih udruženja, čiji su predstavnici ovom prilikom obišli porodice, te podijelili pakete. 

Kako je pojasnio ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, ovaj projekat se već treću godinu uspješno realizuje zajednički s Direkcijom za robne rezerve KS.

“Želio bih se prvenstveno zahvaliti direktorici Kaniti Imamović-Gušić na empatiji prema braniteljskoj populaciji i na tome što su se i ove godine uključili u projekat pomoći našim pripadnicima u vidu dodjele paketa. Mi smo i na ovaj način pokušali da na jedan način olakšamo svakodnevnicu onima kojima je ovaj vid pomoći zaista najpotrebniji. Ove godine, kao i prethodnih, podjelu paketa vrše boračka udruženja, prema svojim raspoloživim kapacitetima, a za one koji su nemoćni i bolesni paketi će biti dostavljeni na adresu, kako ne bi bili izostavljeni”, istakao je ministar Osmanović.

U 2024. godini, za pripadnike braniteljske populacije s područja Kantona Sarajevo, biće dodijeljeno ukupno 2.000 higijensko-prehrambenih paketa, a podjela je počela prethodne sedmice, i teče prema predviđenom planu podjele.

Radio AS