Za ugostiteljske objekte u Sarajevu počinje izdavanje naljepnica “Covid Safe Zone”

Ministarstvo zdravstva KS u saradnji sa Turističkom zajednicom KS počinje izdavanje “Covid Safe Zone” naljepnica svim zatvorenim objektima na području Kantona Sarajevo, koji dobrovoljno odluče u svojim objektima uvesti VPT pravilo.

Radi se o  (hotelima, hostelima i svim ostalim smještajnim kapacitetima, restoranima, kinima pozorištima, fitness centrima, spa centrima).

Potrebno je da podnesu zahtjev na protokol Ministarstva zdravstva KS. Nakon toga, Turistička zajednica KS podnosiocu zahtjeva izdaje naljepnicu “Covid Safe Zone”, koju će istaknuti na svom objektu.

Naljepnica “Covid Safe Zone” Ministarstva zdravstva KS podrazumijeva objekt koji je takozvano područje kontroliranog rizika od zaraze Covid-19. To podrazumijeva da se u navedenom objektu poštuju higijensko-epidemiološke mjere na snazi, ali i VPT pravilo.

“Covid Safe Zone” predstavljaju jednostavne, ostvarive, zdravorazumske, privremene mjere koje može primijeniti bilo koje preduzeće uz minimalne smetnje, a koje donosi veliku korist i za poslovanje, ali i očuvanje zdravlja, saopšteno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Radio AS