Zabranjeno pušenje predstavlja “Svjetla Sarajeva” – emotivnu odu rodnom gradu

Zaokružujući opus albuma “Šok i nevjerica” popularni bosanskohercegovački bend objavio je spot za predivnu baladu “Svjetla Sarajeva”.

Četiri godine nakon objavljivanja albuma “Šok i nevjerica”, Zabranjeno pušenje objavilo je posljednji spot iz ovog ciklusa za baladu “Svjetla Sarajeva”, koju su snimili u suradnji s poznatim bosanskohercegovačkim muzičarem Damirom Imamovićem.

Ova izuzetno emotivna pjesma, za koju je stihove napisao sarajevski pjesnik Goran Vračar, snimljena je uživo na velikom koncertu Pušenja u Skenderiji 2018. godine, a govori o tuzi, čežnji i ljubavi prema gradu “gdje se đavo oseća na svome” i zemlji koja se “ljubi, voli i prosi”.

Čarobni kadrovi grada na Miljacki isprepliću se u spotu s licima sretnih, nasmijanih i raspjevanih mladih ljudi, koji oduševljeno pjevaju odu rodnom gradu u zboru prateći Seju Sexona, Damira Imamovića i bend na bini.

“Gledajući snimke s ovog koncerta, vidio sam ‘svjetla Sarajeva’ na licima svih tih divnih ljudi u publici i shvatio da smo napravili pravu stvar i da nam za spot ne trebaju glumci, scenario, ni kulise. Na njima se reflektiraju sva naša unutrašnja svjetla, sva naša ljubav i naša muzika i to je sve što nam je potrebno”, kaže frontmen benda Sejo Sexon i dodaje da Zabranjeno pušenje uveliko radi na novom albumu koji će biti objavljen krajem proljeća pod nazivom “Karamba”.

Radio AS