Zakon o javno-privatnom partnerstvu sutra na dnevnom redu Skupštine KS

Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu, kao i Nacrt zakona o robnim rezervama Kantona Sarajevo na dnevnom su redu sjednice Skupštine Kantona Sarajeva, koja je najavljena za 3. oktobar.

Pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS.

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o davanju naziva parku na području Općine Novi Grad Sarajevo – MZ “Alipašino Polje C II” po ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vojinoviću.

Na dnevnom redu je i donošenje odluka o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju KS i Direkciji za puteve KS za zaključivanje nekoliko kupoprodajnih ugovora umjesto eksproprijacije u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica od tunela „Kobilja glava“ do raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja „Vogošćanska petlja“, izgradnju priključnih i servisnih saobraćajnica, te infrastrukture u pojasu navedene dionice I transverzale.

Zastupnici će odlučivati i o davanju saglasnosti na program rada nekoliko fondova i javnih ustanova za 2023.godinu, te izvještaji o poslovanju kantonalnih javnih ustanova za 2021. godinu.

Na sjednici su i izvještaji o izvršenim inspekcijskim pregledima, kao i izvještaji o finansijskoj reviziji javnih institucija za protekle godine.

Radio AS