Zaštićena područja Kantona Sarajevo: Akcija uređenja Stojčevca

U organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo, jutros je na Stojčevcu počela velika akcija čišćenja tog lokaliteta.

Kako je Feni potvrdio Asad Jelešković, direktor KJU za zaštićena prirodna područja, danas pokrenuta akcija uređenja lokaliteta Stojčevca, koji se nalazi u sklopu Spomenika prirode Vrelo Bosne, trajat će dva dana.

On je istakao da Stojčevac građani često posjećuju, a tako je bilo i tokom proteklog vikenda.

“Tokom vikenda bila je velika posjećenost ovog lokaliteta, a s obzirom da smo izašli iz zime da ima dosta suhih grana, lomova, bude i smeća, s obzirom na pojedine neodgovorne posjetitelje, tako da smo iskoristili priliku da ovom akcijom, koja će trajati dva dana, stvorimo bolje uvjete za boravak i da se naši posjetitelji, koji dolaze na Stojčevac, osjećaju ljepše”, kazao je Jelešković.

Dodao je da je ova akcija organizirana u saradnji sa Općinom Ilidža, Javnim preduzećem Ilidža, Civilnom zaštitom Općine Ilidža i preduzećem Park.

“Na terenu je 40-ak radnika koji će u naredna dva dana učiniti sve da Stojčevac dovedemo u što bolje stanje za sve naše posjetitelje”, kazao je Jelešković.

(Fena)

Radio AS